Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reformatielezing tijdens Genemusiment

Geplaatst op: 19 juli 2017

Tijdens Genemusiment (op zaterdag 16 september) zal er om 11.00 uur in de Hervormde Kerk aan het Kerkplein een lezing worden gehouden met als onderwerp ‘De reformatie in de 16e eeuw’.
In de lezing zal ook aandacht worden geschonken aan hoe de Reformatie gestalte kreeg in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn stellingen aan de deur van de slotlapel van Wittenberg bevestigde: de handeling die als het begin van de Hervorming  wordt gezien en grote gevolgen zou hebben. Wereldwijd krijgen deze gebeurtenissen en de herdenking ervan ruim aandacht.  Maar hoe kreeg  de Reformatie een plek in Zwartewaterland? Hoe zijn wij geworden zoals we zijn?

SCEG, organisator van Genemusiment, heeft de heer Gert Timmermans uit Hasselt bereid gevonden over dit onderwerp te spreken tijdens Genemusiment 2017.
Aansluitend is er een orgelconcert, waarbij de heer Arend Booi variaties op het Lutherlied zal spelen, gecomponeerd door Jan Zwart, J.S. Bach en Feike Asma.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500