Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

2500 euro voor restauratie uurwerk

Geplaatst op: 20 juli 2017

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt 2500 euro bij aan de restauratie van het oude uurwerk van de Hervormde kerk. Dat maakt het fonds bekend. Onlangs droeg de Rabobank ook al 1500 euro bij aan de restauratie, waarvoor in totaal meer dan dertigduizend euro nodig is.

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden zet zich in voor het uurwerk. Dat kwam in 1883 in de toen na brand herbouwde kerktoren, maar is in 1949 uit de toren gehaald. Inmiddels is het uurwerk uit het depot van het Historisch Centrum Genemuiden gehaald, waar het de laatste jaren stond, en verplaatst naar de werkplaats van Jan Pleijsier aan de Achterweg, waar hij onder andere ook het liturgisch centrum van de Bethelkerk maakte.

Als de restauratie achter de rug is, krijgt het een museale opstelling in ’t Olde Staduus. Daar is het uurwerk dan in volle glorie te zien.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500