Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP blij met initiatief voor Tagweg

Geplaatst op: 28 juli 2017

Met positieve belangstelling heeft de SGP Zwartewaterland kennis genomen van het het Burgerinitiatief  “De juiste weg“.  Dit initiatief is namelijk bedoeld om het vrachtverkeer en het niet-bestemmingsverkeer zo veel als mogelijk te weren uit de, nieuw aan te leggen, wijk Tag west.

De SGP ondersteunt deze gedachte volledig. Via schriftelijk vragen heeft de SGP het college verzocht om een gespecialiseerd bureau de kosten te laten uitrekenen van het burgerinitiatief.

Op dit moment wordt door het college de zogenaamde SGP-variant onderzocht op kosten en haalbaarheid. In deze variant wordt het vrachtverkeer direct de polder ingeleid. Vrachtwagens kunnen elkaar dan passeren op nieuw aan te leggen passeerstroken.

De SGP-variant en het Burgerinitiatief kunnen elkaar positief versterken en bijdragen aan een verkeersluwe en veilige wijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “SGP blij met initiatief voor Tagweg

  1. KB schreef:

    Een goed initiatief. Als er niets gebeurd, slibt het Tag en Greente helemaal dicht. Men heeft het maar over snelheid. Wie kan hier snelheid maken? Overal staan geparkeerde auto’s, waar tussendoor je moet slalommen. En die vrachtauto’s: Die maken alle straten kapot. Kijk maar naar de Zwanebloem. Het lijkt de Golf van Biskaye wel. Ergernis, dat de het resultaat van woonwijken achter elkaar knopen en geen totaalplan hebben, die recht doet aan actieve mensen.

  2. Peter schreef:

    Ik heb begrepen dat achter dit burgerinitiatief een duur betaald officieel en onafhankelijk onderzoek ligt. Als TAG-West klaar is gaat het om ca. 6000 auto’sbewegingen per dag en meer dan 100 vrachtwagens per dag. Dwars door de jongste woonwijk van Genemuiden! Ga er maar eens fietsen met kinderen. Ook de buurtbewoners rijden te hard, dat moeten ze niet doen. Maar er staat nergens dat dit verhaal om de snelheid gaat, juist om de hoeveelheid auto’s en vrachtauto’s. Snelheid is er altijd wel uit te halen met bloembakken. We bedenkt het nou om een verkeersader dwars door een NIEUWE woonwijk te leggen? Goed dat de SGP hier achter is gaan staan, het probleem (of de fout) erkent en het probeert op te lossen. Kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

  3. Dirk schreef:

    Voor die paar vrachtwagens per week? Ligt het probleem vaak niet bij de buurtbewoners zelf die vaak te hard rijden? Moet anders op te lossen zijn lijkt mij.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500