Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Breman heeft een mooi weekeinde

Geplaatst op: 30 juli 2017

De wevlucht voor de jonge duiven ging zaterdagmorgen al vroeg van start en nota bene op de plaats waar ze gelost zouden moeten worden, n.l. het Belgische Isnes. De laatste weken werd er door de vluchtleiding nogal wisselvallig omgesprongen met de beoogde lossingsplaatsen.
Reeds om 7.50 uur kregen ze de vrijheid om aan de terugweg op hun hok aan te beginnen over een afstand van 253 km. Onderweg een stevige zuidwesten wind en zo af en toe tussen de buien door ook wel zon. Als de wind achter is kan er toch veel, b.v. hoge snelheden en vlotte concoursen.
Beide ingrediënten lieten de jonge duiven dan ook beslist zien. Reeds om 10.12 uur kwamen 2 duiven Genemuiden binnen stormen, de één voor Piet Breman en de ander voor broer Reind. De duif van Piet viel als een speer het hok binnen en pakte op overtuigende wijze de eerste plaats. De duif van Reind had er niet zoveel zin in en bleef rondvliegen. Had de baas hem bang gemaakt of iets dergelijks ? Met jonge duiven weet je het maar nooit. Volgens de laatste berichten vliegt hij of zij nog ergens rond. De duif van Piet maakte een snelheid van 1773 meter per minuut of omgerekend ruim 106 km. per uur. Hiermee lag deze duif ongeveer een minuut los op de volgende zeven die ook op het hok van Piet thuishoorden. Deze zeven duiven werden in slechts luttele seconden geconstateerd door het electronisch kloksysteem, dus Piet pakte de plaatsen 1 t/m 8, gevolgd door twee duiven van René van der Sluis & znn.  Het concours werd om 10.23 uur gesloten.

De uitslag :

1-2-3-4-5-6-7-8 Piet Breman
9-10 René van der Sluis & znn.
11-21 Albert van Riesen
12 Reind Breman
13 Jan ten Hoeve
14 Karst de Lange & zn.
15-17-19-24 Tiem Schilder
16-20 Gerrit Jan Beens
18 Herman van der Haar
22-25 Siem & Karst Kolk
23 Albert van der Haar

De oude duiven in Bergerac konden om slechte weersomstandigheden vrijdagmiddag niet gelost worden. Deze lossing werd verschoven naar zaterdagmiddag. Hierdoor komen de duiven, omdat zij moeten overnachten, zondag thuis. Dit betekend dat er geen verenigingsconcours is.
Volgende week is er een jonge duiven vlucht vanuit Chimay, 310 km en de laatste meerdaagse fondvlucht voor de oude duiven vanauit Cahors, 999 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500