Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mirthe Bakker Overijssels regiokampioen

Geplaatst op: 30 juli 2017

Op zaterdag 29 juli jl. werd het Regiokampioenschap van Overijssel voor pony’s georganiseerd in Bentelo. Mirthe Bakker was hier erg succesvol en wist de kampioenstitel op haar naam te zetten. Ook Lisanne Kanis en Carolien Altena namen prijzen mee naar huis. Alène Roeland, Giovanna Slurink en Jenine Altena waren afgelopen week succesvol op wedstrijden in Olst, Hardenberg en Elim.

Mirthe Bakker en haar pony Sultan gingen op de Regiokampioenschappen van start in de gecombineerde klasse M1/M2 categorie C. De combinatie moest het opnemen tegen vijf sterke tegenstanders en deed dit met veel succes. Na een goede proef neer te hebben gezet werd zij door de jury beloond met mooie scores van 200 en 203 punten. Met dit resultaat ging zij de concurrentie met een ruime voorsprong voorbij en won de eerste prijs en de titel Regiokampioen van Overijssel! Ook heeft zij met deze prestatie een ticket voor het Nederlands Kampioenschap gewonnen. Deze zal op 26 augustus a.s. zal worden verreden in Ermelo.

Lisanne Kanis ging tijdens de Regiokampioenschappen met haar pony Elavsca van start in de hoge klasse Z1. In het eerste onderdeel reed zij met een nette proef naar 209,5 en 221,5 punt. Hiermee werd zij tweede en mocht van start gaan in het tweede onderdeel van het kampioenschap. In het tweede onderdeel reden Kanis en Elavsca een goede proef en wonnen hiermee derde prijs. Ook Carolien Altena en haar pony Komeet waren succesvol tijdens de Regiokampioenschappen van Overijssel. De combinatie reed een mooie proef in de klasse L2 categorie D/E en kreeg van de jury 199,5 en 192,5 punt. Met dit resultaat zette zij de vijfde prijs op haar naam.

Alène Roeland reisde afgelopen donderdag af naar een springwedstrijd in Olst. Hier ging zij met haar nog jonge paard Ilexia van start in de klasse B. De combinatie sprong met een mooie en foutloze ronde naar 73 stijlpunten en won de tweede prijs.

Giovanna Slurink ging afgelopen zaterdag met haar paard Dievittorio van start tijdens de Hardenbergse Ruiterdagen in Hardenberg. De combinatie zette in de hoge klasse Z1 een sterke proef neer en werd door de jury beloond met een topscore van 237 punten. Met dit resultaat zette zij de tweede prijs op haar naam.

Op zaterdag 22 juli jl. is Jenine Altena met haar paard Imposant afgereisd naar een dressuurwedstrijd in Elim. De combinatie reed twee goede proeven in de klasse B en kreeg van de jury mooie scores van 203 en 192 punten. Met deze prestatie nam zij de eerste en de derde prijs mee naar huis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500