Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De scholen gaan weer beginnen

Geplaatst op: 17 augustus 2017

Waarschuw de buren als de scholen weer beginnen. Dat is het idee achter de berichtjes die VVN verspreidt via de buurtapp Nextdoor, zo meldt VVN werkgroep Genemuiden.

Het is elk jaar even wennen, wanneer de kinderen weer naar school gaan. Vooral als een kind voor het eerst naar een school voor voortgezet onderwijs gaat. Het kind moet al op tijd de deur uit, het moet vaak verder fietsen en gaat langs plekken waar hij of zij als basisschoolleerling niet kwam. Als ouder zou je al je buren willen waarschuwen om toch vooral goed op te letten als ze naar hun werk rijden en onderweg jouw kind met zijn zware tas achterop de fiets tegenkomen.

Nextdoor

Dat laatste doet VVN dit jaar bij de buren van heel veel schoolgaande kinderen. Via de buurtapp Nextdoor. Door het hele land is bijna de helft van alle buurten aangesloten bij Nextdoor. Het idee achter deze app is om de buren iets dichterbij te halen. Dat is handig als je eens een ladder nodig hebt, je sleutels of huisdier kwijt bent of hulp wilt vragen om een zware wasmachine naar beneden te sjouwen. Lid worden is gratis en gemakkelijk en wanneer alle buren dat doen, kun je elkaar gemakkelijker even iets vragen.

Behalve om elkaar iets te vragen, is er ook ruimte voor oproepjes om dingen af te halen, te lenen, te kopen of verkopen en om evenementen aan te kondigen. Communiceren met de hele buurt kan handig zijn als je samen iets wilt doen wanneer de gemeente aankondigt een rij bomen te gaan kappen of wanneer er vaak te hard wordt gereden in de buurt. En VVN maakt gebruik van de app om te communiceren over verkeersveiligheid.

Herinnering

Zodra de schoolvakanties tegen het eind lopen, plaatsen VVN-vrijwilligers in heel veel buurten daarover een berichtje op Nextdoor. Op die manier herinneren ze automobilisten eraan dat de kinderen in de buurt weer naar school gaan. Want niet alleen voor ouders en kinderen is het wennen dat het nieuwe schooljaar weer is begonnen, ook automobilisten krijgen te maken met een andere situatie dan in de vakantieweken. Gewoon (mee)doen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500