Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gedeputeerde op bezoek bij de Betap

Geplaatst op: 23 augustus 2017

Vrijdag brengt gedeputeerde Annemieke Traag een bezoek aan de gemeente Zwartewaterland. Wethouder Arie Speksnijder ontvangt de gedeputeerde namens de gemeente bij Opleidingsvereniging Genemuiden. Doel van het werkbezoek is kennismaking en bekijken hoe de provincie Overijssel en gemeente Zwartewaterland kunnen samenwerken bij de realisatie van de ambities op gebied van nieuwe energie.

Sinds april is Annemieke Traag gedeputeerde van de provincie Overijssel voor onder meer de thema’s Duurzaamheid, Energie en Milieu. Het beleid van de provincie, samengevat in het programma Nieuwe Energie Overijssel, is het vertrekpunt van de energiegesprekken. De provincie Overijssel wil dat in 2023 20% van de energieconsumptie duurzaam wordt opgewekt. De gedeputeerde geeft in het gesprek met de wethouder een toelichting op het programma Nieuwe Energie Overijssel en laat zich door de wethouder informeren over het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Na het gesprek krijgen de bestuurders een presentatie over geografische analysegegevens ten behoeve van de aanpak voor bestaande bouw.

Een tweede presentatie wordt gegeven door Egbert Brouwer van DCZ (Duurzaamheids Combinatie Zwolle) en John Bakker van adviesbureau Xement over de actieve marktaanpak verduurzaming woningen. Deze marktaanpak, waarin bedrijfsleven en overheid samenwerken, heeft bijzondere belangstelling vanuit de provincie. Het werkbezoek eindigt met een rondleiding bij Betap. Betap is een tapijtbedrijf dat voor de productie veel energie gebruikt en inzet op verduurzaming van hun bedrijfsprocessen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500