Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden in Canada

Geplaatst op: 24 augustus 2017

'The Falls' Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

“Op dit moment verblijven wij met ons gezin in Canada. Na afgelopen vrijdag het 25 jarig huwelijkfeest van oom en tante te hebben gevierd met meer Gaellemuunigers, zijn we gisteren naar de Niagara Falls gereden met onze Jeep 4×4 Grand Cherokee. Inmiddels zijn we erachter hoe de verkeersregels hier zijn in Canada na wat rondvraag en een kwaad gezicht”, mailt Erik Eenkhoorn vanuit Canada.

In Ontario zijn veel Menonieten te vinden (beter bekend als Amish). Naast de wegen liggen grindpaden waar ze met hun koetsen kunnen rijden. Ze hebben tussen Burgersville en Springford een schooltje zonder enige luxe. Het lijkt een oude vervallen kerk, maar na wat rondvraag blijkt dat de Amishkinderen er iedere morgen nog op blote voeten met hun trommeltje komen om les te krijgen. In St. Jacobs, een uur rijden van ons stekkie, is iedere donderdag een veemarkt, waar ook Amish hun goed verkopen. Deze markten worden door veel ‘Hollanders’ bezocht. Ook zijn er langs de wegen diverse winkels te vinden met vers eten van het land.

Ook GenemuidenActueel wordt iedere dag goed in de gaten gehouden. Alleen die foto met een Genemuider tintje… Daar ben ik nog drastisch naar opzoek…

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500