Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aangenaam weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 25 augustus 2017

Inmiddels kunnen we merken dat de zon steeds eerder ondergaat en dat we zo richting het einde van de zomer gaan. Toch zullen we de komende dagen nog genieten van aangename temperaturen. Dit komt doordat er een hogedrukgebied ligt boven Ierland en het zuiden van Engeland. 

Een gedeelte van dat hogedrukgebied bereikt ook onze omgeving waardoor het verschil in luchtdruk vrij klein is zo dat er ook weinig wind is. Wel is de lucht boven ons een beetje onstabiel van opbouw waardoor er wel wolken kunnen ontstaan, waar misschien wat regen uit kan vallen, maar het zal overwegend droog zijn.

Vanavond en vannacht is het rustig met opklaringen en er kan in de loop van de nacht wat mist ontstaan. Temperatuur zakt naar een graad of 15 en er staat weinig wind.

Zaterdag  is het een aangename zomerdag met een temperatuur rond de 25 graden. In de middag kan de bewolking wat dikker worden. De wind is variabel en zwak kracht 1 tot 2.

Zondag blijft het droog met weinig wind maar de temperatuur doet wel een klein stapje terug naar 22 graden.

 

De dagen erna, maandag trekt het hogedrukgebied weg naar de Oostzee. En de wind draait van oost naar zuidelijke richting, het blijft droog  en schijnt de zon volop en de temperatuur stijgt naar 22 tot 24 graden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500