Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub bekert verder na pittig bekerduel

Geplaatst op: 26 augustus 2017

Kavak belangrijk voor Sportclub. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. In Buitenpost werd het tegen de plaatselijke eersteklasser 0-2. Omar Kavak zorgde in de tweede helft op mooie wijze voor beide doelpunten.

Na een saaie eerste helft, waarin Buitenpost de bovenliggende partij was,  kwam het duel in de tweede helft volledig op stoom. Na een dik uur krulde Kavak de bal mooi in de bovenhoek. Direct daarop kreeg Buitenpost echter een strafschop, maar die werd behoorlijk over geschoten.

Na een rode kaart van rechtsback Matthias Breman (twee keer geel binnen tien minuten) werd het desondanks nog billenknijpen voor Sportclub. Even later moest echter ook Schootstra van Buitenpost inrukken met zijn tweede gele kaart. Riemens kon vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde maken, maar miste in zeer kansrijke positie. Ook Kavak haalde even later de trekker niet over. In de uiterste slotfase deed hij dat wel: 0-2.

Vanavond wordt geloot voor de volgende ronde van de KNVB-beker.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500