Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongdierverenigingen houden gezamenlijke dag

Geplaatst op: 29 augustus 2017

De kleindierverenigingen van Zwartewaterland, Kampen en Zwolle houden dit jaar voor het eerst een gezamenlijke jongdierendag. Maar liefst 475 dieren worden op 2 september tentoongesteld en gekeurd in ’s Heerenbroek.

Dat de verenigingen gezamenlijk gaan werken, is de toekomst, zegt secretaris Harm Bruins van de Zwartewaterfokkers. “Het vergrijst, jongeren krijg je bijna niet meer. Maar we hebben wel mooie variatie aan dieren, ganzen, eenden en konijnen. We hadden gerekend op 300 dieren, maar het zijn er 475 geworden.”

Tien keurmeesters maken hun opwachting om de dieren te keuren, waarbij ze geholpen door zogeheten schrijvers. Die schrijven op wat de keurmeester zegt. “We hadden eens een konijn zonder tanden. Toen moest ik op de kaart zetten: vanmorgen vergeten het kunstgebit in te doen”, grinnikt Bruins.

De keuring deurt tot 13:00, daarna worden de prijzen verdeeld. Publiek is zowel bij de keuring als daarna welkom, tussen 10:00 en 15:00. De dag wordt gehouden bij Van Ittersum Groenvoorziening aan de Zwolseweg 119 in ’s Heerenbroek. De toegang is gratis.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500