Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan van Raalte heeft een ‘hele goede selectie’

Geplaatst op: 30 augustus 2017

Elke start van een seizoen is een periode van hoop en vertrouwen. Bij Sportclub Genemuiden is het niet anders, zo bleek woensdag tijdens de Midsummer Borrel van Businessclub de Wetering. Er gloort een mooi seizoen, is de teneur bij veel aanwezigen. Volgens hoofdtrainer Jan van Raalte zijn die hoog gespannen verwachtingen terecht. “Ik vind dat we een hele goede selectie hebben.”

Van Raalte is bezig aan zijn tweede jaar en heeft daardoor een groter stempel op de spelersgroep kunnen drukken. “In het eerste jaar was het aftasten en bovendien tekende ik een contract toen de selectie al grotendeels rond was. Dit jaar hebben we in nauw overleg met de technische commissie gewerkt. Volgens mij hebben we nu een prima balans tussen jong en oud. Alle posities hebben we goed bezet”, aldus Van Raalte.

Hij loopt daarom niet weg voor de ambities van de club die ook zijn eigen ambities zijn. “Je moet durven uitspreken dat je ambities hebt en de drive om te winnen. Zo hebben we deze groep ook samengesteld. Aan jongens die alleen komen voor het geld, heb ik niks. Ook niet aan jongens die terugkomen van de profs en denken dat ze het hier wel even redden. Jongens van buitenaf moeten ook een meerwaarde hebben. Met jongens als De Jonge en Pot halen we ervaren spelers en Hagenauw is een garantie voor doelpunten.”

Met De Jonge werkte Van Raalte al in Drachten en bij Staphorst. Het is een jongen die snapt dat bij ‘voetbal meer komt kijken dan voetbal alleen’, aldus de trainer. “Roelof is een jongen die centraal achterin voor rust zorgt en die de drive heeft om te winnen. Het is bovendien een sociale jongen in en buiten het veld.” Ook van nieuwkomer Pot verwacht Van Raalte veel. “Wij hebben veel jongens die van zestien tot zestien gaan, zoals Riemens, Van der Kolk en Van Dalfsen. Daarbij heb je ook jongens die voor rust zorgen. Met zijn ervaring kan Pot daarvoor zorgen.”

Komende zaterdag moet uit bij Ajax blijken hoever het nieuwe Sportclub Genemuiden is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500