Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Selectie begint ambitieus aan het seizoen

Geplaatst op: 30 augustus 2017

“Kampioen worden”, zegt nieuwe middenvelder Joran Pot zonder terughoudendheid over zijn doelstellingen bij Sportclub Genemuiden. Hij is een van de spelers die tijdens de Midsummer Borrel van Businessclub De Wetering aan de tand wordt gevoeld door RTV Oost-presentator Bert van Losser.

Mediatraining hebben de spelers niet nodig, concludeert Van Losser al snel. De spelers geven antwoorden die supporters, en sponsoren vermoedelijk ook, graag horen. Pot komt voor het warme gevoel bij Sportclub Genemuiden. De club presenteerde bovendien ‘een plan’. Er is een visie die tot succes moet leiden. En dat sprak de voormalig prof en huidig trainer van de vrouwen van PEC Zwolle aan.

Roelof de Jonge is niet veel minder ambitieus dan Pot. Het is ook een van de redenen waarom Van Raalte hem graag van Staphorst naar Genemuiden zag komen. “En voor mij speelde het natuurlijk een rol dat ik Van Raalte ken. Het is een trainer waarvan ik veel heb geleerd. Bij Genemuiden wil ik kampioen worden. Bij Staphorst heb ik veel prijzen gepakt, maar het kampioenschap niet. Wij moeten in ieder geval bij de bovenste plekken meedraaien.”

Dat vindt ook Rick Doorn, de Genemuidenaar die vorig seizoen een redelijk vaste waarde werd en dat ook dit jaar hoopt te zijn. “Bovenin meedraaien en zelf zoveel mogelijk minuten meepakken”, luidt dan de doelstelling van de verdediger. Hij speelde in de voorbereiding alles en hoopt ook zaterdag in Amsterdam aan de aftrap te staan. Een duel met een extra lading, glimlacht Doorn. “Als Feyenoorder tegen Ajax spelen…ja dat is bijzonder.”

Matthias Breman is ook zo’n Genemuidenaar die wel eens veel minuten zou kunnen gaan spelen. Hij komt terug van PEC Zwolle en moet zich nu in eigen stad bewijzen. Ook hij heeft geen mediatraining nodig: “Ik speel liever in het eerste van Genemuiden dan van PEC”, klonkt het woensdag. Hij heeft desondanks veel geleerd bij de grote buurman in Zwolle. “Al was het maar omdat je vijf keer in de week traint. Wat me vooral duidelijk is geworden: er zijn maar een paar plekken te vergeven in het voetbal en je moet keihard werken om die te krijgen.”

Tenslotte kwam Arjen Hagenauw aan het woord. De spits kwam over van ACV en moet dit jaar voor de doelpunten zorgen. Hij kwam ook voor het ‘plan’ dat Sportclub presenteerde. Ooit speelde hij in Jong Oranje en leek hij bij FC Groningen op weg naar een mooie loopbaan. “Of ik nog ambities heb voor het profvoetbal? Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk spelen, maar je moet ook realistisch zijn: van de hoofdklasse ga je niet ineens naar de eredivisie.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500