Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Expositie over het eiland Geelmuiden

Geplaatst op: 1 september 2017

Binnenkort een opzienbarende expositie in het Historisch Centrum Genemuiden! In de Noord-Molukken liggen eilandjes met Nederlandse namen, waaronder Groot Geelmuiden en Klein Geelmuiden.

De expositie laat bezoekers kennismaken met een stukje koloniale geschiedenis en een aantal mannen dat daar een prominente rol in vervulde. De verre reizen met de VOC-schepen met onder andere de namen Geelmuiden, Hasselt, Kampen en Zwolle, zijn belangrijke onderdelen van deze geschiedenis en komen uitgebreid aan bod. Door middel van fotomateriaal en filmpjes neemt de expositie u mee in deze historie en het hedendaagse leven op deze eilandjes en directe omgeving.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500