Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vaccineren in het consultatiebureau

Geplaatst op: 5 september 2017

Vanaf september ontvangen kinderen uit regio IJsselland vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma niet meer tijdens één centraal vaccinatiemoment, maar door het jaar heen in een consultatiebureau van GGD IJsselland. 

Kinderen van 9 jaar krijgen vanaf september door het jaar heen een oproep van het RIVM voor hun DTP- en BMR-vaccinatie. Deze vaccinaties vinden daarmee niet meer plaats tijdens één centraal moment. Meisjes van 12 jaar krijgen nog wel een uitnodiging voor een vast moment van de HPV-vaccinatie. Namelijk in de maanden maart en september.

Ouders/verzorgers en kinderen kunnen vanaf september voor de DTP-, BMR-, HPV- en overig vaccinaties terecht in het voor hen bekende consultatiebureau in de buurt. De vaccinaties worden daarmee gegeven in een bekende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ongeveer twee weken voor de vaccinatiedatum krijgen ouders en tienermeisjes een oproepkaart van het RIVM en een uitnodiging van GGD IJsselland. In deze uitnodiging staat het consultatiebureau aangegeven waar het vaccinatiemoment plaatsvindt. De consultatiebureaus in de regio IJsselland zijn ingericht voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.

Alle kinderen in Nederland krijgen een uitnodiging om mee te doen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Als kinderen 9 jaar oud zijn krijgen ze twee vaccinaties: de DTP- en BMR-vaccinatie. De DTP-vaccinatie biedt bescherming tegen de ziektes difterie, tetanus en polio. De BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond. In het jaar dat meisjes 12 jaar worden, krijgen ze met een tussenpose van een halfjaar twee keer een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker.

 

 

 

Soms hebben ouders of kinderen van tevoren een vraag. Bijvoorbeeld over het moment van vaccineren, de vaccinatie op zich of omdat een kind prikangst heeft. Er is hiervoor een telefonisch spreekuur: elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 038 – 428 16 25. Ouders en kinderen met vragen kunnen ook binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op het consultatiebureau.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500