Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wat hangt Genemuiden boven het hoofd?

Geplaatst op: 6 september 2017

Een aantal bewoners van Zwartewaterland maakt zich zorgen over de consequenties van de uitbreiding van Lelystad Airport voor Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. “Is dit wat we straks krijgen?”, vraagt een inwoner van Genemuiden zich af die met photoshop een vliegtuig boven Genemuiden heeft ingetekend.

“Schiphol (Lelystad Airport) en Den Haag hebben ons bewust in slaap gesust en inwoners in de Kop van Overijssel zijn de dupe. De provincie en gemeentes hebben nagelaten ons over de realiteit te informeren en onze belangen te verdedigen”, zegt de inwoner, die de indruk heeft dat lang niet iedereen beseft wat ze letterlijk boven het hoofd hangt. “De cijfers liegen er niet om. Ze gaan echt laag vliegen! 7 dagen in de week en gemiddeld 7 keer in het uur. Ook kan dat zomaar 10 keer worden. Betekent 20 minuten geluidsoverlast in dat uur.”

De inwoner wijst op een filmpje dat nieuwslezer Jan de Hoop onlangs plaatste, waarop vliegtuigen op 1800 meter overvliegen (dat is nog hoger dan straks vermoedelijk boven Zwartewaterland): https://twitter.com/JandeHoop/status/902546280429363200

“Hoe prettig is Zwartewaterland dan nog om te wonen, werken en recreëren? Begint u te ontwaken door de voornemens van deze donkere vogels? Doe iets, verzin een actie, sta op en steun tenminste de petitie op http://www.hoogoverijssel.nl

Ook Matthijs de Graaf uit Zwartsluis is bezorgd over de toename van het vliegverkeer in het voorjaar van 2019. Hij bezocht onlangs een bijeenkomst in Zwolle en merkte daar de onrust onder aanwezigen toen de gevolgen voor de regio duidelijk werden. Hij roept daarom op om de komende tijd ook een informatiebijeenkomst te bezoeken. Onder meer in Zwolle en Steenwijk staan die op de agenda. Aanmelden kan via deze weg:

http://informatiebijeenkomstenlelystadairport.nl/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500