Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Felle strijd tijdens de Highland Games

Geplaatst op: 8 september 2017

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Kletsnatte Highland Games vrijdagavond op de velden van sportpark ‘de Wetering’. Zandzaklopen en boomstamwerpen behoorden tot de uitdagende games.

De twaalf fanatieke deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd en wisten er een spannend spel van te maken. Enkele ouders stonden onder de paraplu in de regen toe te kijken hoe de kinderen hun uiterste best deden om als eerste over de streep te komen. “Nog even de benen de lucht in”, moedigt één van de mensen op het veld aan.

Met de tong uit de mond en zweet op het voorhoofd werden de benen weer de lucht ingetrokken. “Kijk! Zijn veters hangen al op de grond”, klinkt het nog geen 10 seconden later van de andere kant van het doel. En niet veel later kwam na de veter ook de billen op het kunstgras en de winnaar liep trots terug naar zijn team!

“Wie wil er als eerst stoten?”, vraagt de coach terwijl hij een kogel in de hand houdt. Ikke, kwam het van alle kanten en even later stonden de eerste twee klaar met de kogel in de hand. “Hij is echt zwaar, daar kan ik nooit mee gooien!” schreeuwt een jongen naar zijn teamgenoten. Na het nog een keer geprobeerd te hebben kreeg hij hem toch in de lucht en presteerde hij het om de kogel het verste weg te gooien. Het boomstamwerpen was voor de jongens een kans om hun spierballen te testen. Nadat een jongen stiekem zijn arm aanspande en goedkeurend keek pakte hij even later de boomstam op en gooide hem onderhands weg en plofte een eind verder met een klap op de grond. Na een veeg over het voorhoofd was hij zichtbaar tevreden!

 

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500