Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overtoom én Roosberg Sports openen het seizoen

Geplaatst op: 8 september 2017

Met een groot aantal workshops van de sportverenigingen is het seizoen van d’ Overtoom vrijdag van start gegaan. Voor Roosberg Sports zat er een speciaal tintje aan de avond. De jongste sportclub van Genemuiden nam namelijk officieel de bovenzaal van d’ Overtoom in gebruik.

Op de plek waar ooit de jeugdsoos zat, leren kinderen en volwassenen nu de kneepjes van kickboksen. Rudy en Simone Roosberg zijn blij met de verhuizing. Al voor de zomer konden ze gebruikmaken van de zaal. “We hebben nu echt een eigen plek waar we alles doen zoals we dat graag willen. Dat bevalt heel goed. Wel hebben we besloten om de groepen te splitsen. We hebben nu groepen voor kinderen van 5 tot 10 en van 10 tot 15”, vertelt Simone, tussen het cadeaus in ontvangsten nemen en zoenen door.

Veel familie, vrienden en belangstellenden voor de sport kwamen vrijdag een kijkje nemen. Onder leiding van Rudy konden liefhebbers ook een training volgen. Naast kickboksen biedt Roosberg ook hardlopen, powerliften en muay-thai aan. Nieuw dit jaar is bokszak training. Het gaat heel goed met het aantal aanmeldingen, maar nieuwe liefhebbers kunnen nog terecht. Ook vrijdag kreeg Roosberg alweer enkele nieuwe sporters er bij.

Daar hopen ook verenigingen als Ruutvoorn en GBC op. Samen met de andere sportverenigingen in d’ Overtoom gaven ze vrijdag ook trainingen en workshops. Het idee komt van Eddy Beens en Meike van Ommeren, de beheerders van het verenigingsgebouw. “Vorig jaar hadden we een culturele opening in samenwerking met SCEG en nu brengen we de sport voor het voetlicht”, vertelt het duo aan de bar. Ze hebben de grote zaal gevuld met springkussens, zodat er ook voor de jongste jeugd genoeg te beleven valt.

Ze gaan een druk najaar tegemoet, zeggen ze. “Drie voorstellingen van het toneel, het zaalvoetbaltoernooi, bingo met de biestemerk, een platen- en boekenbeurs”, sommen ze wat activiteiten op. Ook is er binnenkort een avond over amish en er wordt gewerkt aan een mooie muziekavond. Bovendien komt de van Sesamstraat bekende Hakim naar d’ Overtoom, in samenwerking met de bibliotheek.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500