Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook droge perioden (door John Poot)

Geplaatst op: 8 september 2017

Inmiddels is het wel duidelijk dat de R weer in de maand zit: vandaag hebben we te maken met een slepende storing die van zuidwest naar noordoost over Nederland trekt en voor veel neerslag zorgt. Dit is natuurlijk ‘niks’ bij wat er in het Caribische gebied gebeurt op dit moment waar Orkaan Irma (categorie 5 ) flink heeft huis gehouden in onder andere Sint-Maarten. Die bevindt zich nu ongeveer tussen de eilanden van de Bahamas en Cuba en trekt daarna door richting Florida. Ondertussen is er een nieuwe orkaan in ontwikkeling met de naam Jose. Deze zal iets noordelijker dan de Orkaan Irma zijn pad vervolgen. Maar de bovenwindse eilanden zullen hier ook zeker wat van merken door middel van veel wind en regen.

Nu het weer in onze omgeving. Op dit moment is er een lagedrukgebied pal boven Nederland waardoor het regengebied zich als het ware slepend over Nederland trekt. Vanavond en vannacht trekt het lagedrukgebied zich langzaam richting Denemarken uit. Er kunnen nog wel enkele stevige buien vallen met een klap onweer.

Zaterdag is het geen totaal verregende dag: de ochtend verloopt grotendeels droog in de middag kunnen er enkele buien ontstaan waarbij ook een klap onweer mogelijk is, tussen de buien door schijnt de  zon. De wind is matig kracht 3 uit het westen. De temperatuur stijgt naar 17 graden.

Zondag is de zon geregeld te zien. We houden het voor het grootste deel van de dag droog. Misschien kan er in de middag een buitje met regen vallen. De temperatuur stijgt naar 18 graden en er staat meer wind dan zaterdag uit het zuidwesten kracht 4.

 

De dagen erna verlopen vrij wisselvallig, een lagedrukgebied die in het weekend  bij IJsland ontstaat. En zakt richting Ierland bij dit lagedrukgebied zit ook een flink wind veld, dit windveld trekt maandag over Nederland waardoor zon en regen elkaar afwisselen en met een krachtige zuidwesten wind.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500