Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Snelvliegers sluíten ‘raar seizoen’ af

Geplaatst op: 10 september 2017

Leden van De Snelvliegers deden met nog slechts 66 duiven mee aan het laatste concours van de natoer, tevens laatste van het seizoen 2017. De animo is er uit, de meeste duiven kunnen niet meer omdat ze volop in de rui zijn gevallen en de liefhebber kan eveneens niet meer de moed opbrengen om met eventueel enkele duiven deel te nemen die er nog wel goed uitzien.

Het is een raar seizoen geweest met een weerbeeld wat de liefhebbers niet graag hebben. Hierdoor werd er ook zoveel verandering gebracht in de geplande lossingsplaatsen wat dan weer de lust tot deelname beperkt aan een volgende vlucht. Maar genoeg geklaagd, het zit er op en ook in een slecht seizoen komen de kampioenen tevoorschijn. Hier komen wij op een nader tijdstip op terug.

Het laatste concours werd vervlogen vanuit het franse Laon over een afstand van 373 km. Door wederom zeer slechte weersomstandigheden zaterdagmorgen werd er pas om 12.00 uur gelost. De eerste werd om 16.18 uur afgeklokt door Reind Breman. Dat zijn oude doffers er nog wel plezier in hadden bleek tevens aan de plaatsen 3 en 5. René van der Sluis & znn. wrongen zich op plaats 2 en 4 en dit waren nu weer jonge duiven, dus ook jonge duiven kunnen op de natoer goed uit de voeten mits ze maar gezond zijn. De snelheid van de eerste was ruim 86 km per uur. Om 16.41 arriveerde de laatste prijsduif en werd dus zowel het concours als het seizoen afgesloten.

De uitslag was :

1-3-5-15-16 Reind Breman

2-4-8-14 René van der Sluis & znn.

6-7-12-13-17 Herman van der Haar

9-10-11 Piet Breman

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500