Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemusiment in actie voor Sint Maarten

Geplaatst op: 11 september 2017

Na het concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso wordt zaterdag bij de uitgangen van het Havenplein gecollecteerd voor de slachtoffers van orkaan Irma op de bovenwindse eilanden. Bezoekers van dit unieke gratis concert wordt gevraagd om een bijdrage die kan helpen om de ergste materiële nood daar te lenigen. Daarmee sluiten de organisatoren aan bij de grote landelijke inzamelingsactie, die op vrijdag 15 september, de dag voor Genemusiment, zal worden gehouden.

“Hoewel  het rondkrijgen van de begroting voor Genemusiment een enorme krachtproef was is geen moment overwogen een collecte te organiseren ter bestrijding van de eigen kosten. Genemusiment is een familiefeest voor en door de gehele gemeenschap en behoort in de visie van de werkgroep Genemusiment gratis te zijn. Gelukkig maken de ruime bijdragen van sponsoren dat dat principe ook dit jaar overeind kan blijven.

Maar na een dergelijk prachtig programma, waaraan velen ook belangeloos meewerken, stil te staan bij de ellende van rijksgenoten, getroffen door verschrikkelijk natuurgeweld, is iets van een heel andere orde”, aldus SCEG-voorzitter Harrie Rietman.

Toen Nederland in 1953 werd getroffen door de watersnoodramp, zamelden de inwoners van de ‘overzeese gebiedsdelen’ maar liefst drie miljoen gulden in voor de slachtoffers in Zeeland, wat in die dagen een enorm bedrag was, aldus Rietman. De werkgroep Genemusiment hoopt op een even ruimhartig gebaar van de kant van de bezoekers van Genemusiment te mogen rekenen. Diegenen, die het afsluitende concert niet kunnen bijwonen kunnen de gehele dag ook een bijdrage kwijt bij de informatiestand van SCEG op het Havenplein.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500