Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk nog dit jaar verkeersplan voor Tag-West

Geplaatst op: 12 september 2017

De gemeente presenteert mogelijk nog in december een plan voor de verkeersafwikkeling in Tag-West. Dat moet onder meer het vrachtverkeer uit de wijk houden en de verkeersdruk verminderen. De gemeente wil de komende tijd een verkeersonderzoek naar de mogelijke varianten doen.

Dat antwoord wethouder Speksnijder op vragen van SGP en VVD. Die lazen in de media berichten over een bewonersinitiatief dat zelf een plan heeft voor een betere verkeerssituatie. Speksnijder schrijft aan beide partijen dat hij nog niet in gesprek is met deze bewoners en dat hij bij een oplossing rekening houdt met de belangen van alle partijen. Hij wil de mogelijke varianten bespreken met de betrokken uurten en wijken.

Dat is ook wat bewoners van de Vossestaart vragen in een brief aan de gemeenteraad. Zij ervaren al jarenlang geluidoverlast van het verkeer tussen Veer, Tag en het centrum. De bewoners vrezen dat ze van het plan van de burgers in het Tag alleen maar meer overlast zullen krijgen. Daarom pleiten ze voor een verkeersonderzoek in zowel Tag, Greente als het centrum.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500