Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Muziek wat de klok slaat op Genemusiment

Geplaatst op: 16 september 2017

Foto's Erik Eenkhoorn, Jeroen Eenkhoorn en Erik Driessen

“Wat een talent in Genemuiden…”, zegt Wout Bekendam op het Havenplein. Hij kijkt naar een optreden van de Zwolse band That Oak met de uit Genemuiden afkomstige Stephanie van Dalfsen als zangeres. De band brengt stevige popmuziek waarbij de stem van Van Dalfsen uitstekend tot zijn recht komt.

Eerder is op hetzelfde plein als muziek van Herbert Altena, het jeugdorkest van Hasselts Fanfare en Frank en Vrij te horen geweest, terwijl Uncle John en hoofdact het de Koninklijke Marinierskapel nog moet komen. Ook toeschouwer en mede-organisator Bekendam moet nog aan de bak. “Leden van de oude sixtiesband The Firestones en the Old Rascals treden voor een keer samen op. Zelf zat ik in The Rascals. Daarmee traden we elke week op in een gebied tot Coevorden aan toe. We waren al een jaar vantevoren volgeboekt”, vertelt Bekendam.

Ook in d’ Of is de hele dag weer fraaie muziek te horen geweest. ’s Middags speelt Juust bijvoorbeeld met het muzikale dichtersduo Faber & De Jong. Ondanks de miezerige regen is het dan goed gevuld in de hof van de familie Van Dalfsen. Ook het optreden van de familie Van ’t Noordende mag er zijn. Zingen kunnen ze, die Genemuidenaren. “Ze vergelijken het wel eens met Volendam…”, weet Bekendam.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500