Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cynische geluiden rond brug verstomd

Geplaatst op: 16 september 2017

Archief: Erik Eenkhoorn

Burgemeester Bilder kende de cynische grappen over de nieuwe brug tussen Oosterbrugstraat en Westerbrugstraat ook: “Wie bouwt er nou een brug als er geen water is?”, diept de burgemeester er één op voordat hij de brug officieel opent. “Maar die geluiden zijn ondertussen wel verstomd. Dit is een aanwinst voor Genemuiden”, aldus de burgemeester.

Die komt met enkele notabelen in twee busjes van Vadain, ‘gepast vervoer’ volgens speaker Flip Visscher, naar het Havenplein. De hoofdsponsor van het evenement viert het veertigjarig bestaan met een open dag en bezoekers van Genemusiment kunnen met de busjes ook naar het bedrijf. Vlak voor de nieuwe slagboom voor de brug blijven de busjes de eerste keer staan. Bilder, met ambtsketting uiteraard, stapt uit en loopt naar de brug voor de opening.

Daar spreekt hij zijn waardering uit voor de burgers die de komst van de brug mogelijk hebben gemaakt. “Zij hadden een mooie droom van de oude brug”, aldus Bilder, die daarna samen met de gemeente aanhaakte. Dit als onderdeel van het Centrumplan.

Dat de brug in ieder geval een authentiek karakter heeft, blijkt wel uit de anekdote over een vrachtwagenchauffeur. Die belde vrijdagavond op met de mededeling dat hij het niet aan durfde om met zijn gevaarte over de brug te rijden. Hij vroeg zich af die ‘houten brug’ wel tegen de tonnen bestand was.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500