Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bert Jan Groothuis beklimt de Kilimanjaro

Geplaatst op: 18 september 2017

Bert Jan Groothuis van Groothuis Bouwgroep vertrekt deze week naar Kenia. Daar gaat hij de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, beklimmen. Hij vertelt over het hoe en waarom van de actie.

Waarom ga je de Kilimanjaro beklimmen?

“Deze sponsoractie is een initiatief van onze opdrachtgever ALLSAFE. Die nodigt relaties uit om mee te doen. Toen ik de vraag kreeg, moest ik best even nadenken. Ik ben niet zo’n sporter en eigenlijk ook geen avonturier. Uiteindelijk raakte ik overtuigd door het prachtige goede doel dat aan deze actie is verbonden. Bovendien: het lijkt me een prachtig avontuur!”

Hoe ziet dat avontuur eruit?

“We gaan van 21 september tot en met 1 oktober naar Kenia. De klim naar de Kilimanjaro duurt vijf dagen. Daarna gaan we ook nog op safari, bezoeken we de school en zien we meer van het land. Ik ben ondertussen flink in training bij personal coach Patrick. Regelmatig loop ik ook vijftien tot twintig kilometer en we gaan nog met de hele groep in training. Uiteindelijk heb ik straks voldoende kilometers in de benen. Al schijnt niet het lopen, maar het verblijven op grote hoogte het zwaarste van deze tocht te zijn.”

Hoe kunnen mensen je sponsoren?

“Alle deelnemers aan deze tocht moeten een bepaald sponsorbedrag meenemen. Daarom kan iedereen mij steunen. En daarmee helpen ze uiteindelijk kinderen uit een straatarme sloppenwijk aan een betere toekomst. Doneren kan op de website van www.climb4school.nl.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500