Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 augustus 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verzameling Wilderdijk geveild in de manege

Geplaatst op: 20 september 2017

Internationale veiling ! foto's Joke Veldman

De verzameling van het echtpaar Wilderdijk wordt komende zaterdag in de manege geveild. In een schuur aan de Kamperzeedijk heeft Wilderdijk, een IJsselmuidenaar die lang een boekhoudkantoor in Genemuiden runde, een enorme verzameling opgebouwd. Onderdeel daarvan zijn klassieke auto’s, jukeboxen en veel andere materialen.

Op de website van het veilinghuis staat beschreven waaruit de collectie bestaat. Dat gaat onder meer om drie Rolls Royces (bouwjaar 1937, 1956 en 1960) en een uiterst zeldzame Humber 16/60 Six Light Saloon (bouwjaar 1934). Van dit model bestaan wereldwijd nog slecht 12 stuks, en waarvan deze auto veruit het mooiste en enige rijdende exemplaar is. Voor de echte liefhebbers is er een stoere Ford Pick-Up F2 (bouwjaar 1951) met een V8 ‘flathead’ motor, een enig in de wereld bekende en dus unieke Saurer Omnibus uit 1948, een schitterende Goggomobil TS 250 coupe en een zeer fraaie Jaguar Mk II 240 Saloon (bouwjaar 1968).

Verder zal er tijdens deze veiling per opbod en zonder bodemprijs worden geveild een zeer zeldzame Wurlitzer Jukebox model 1080 ‘Colonial’ bouwjaar 1947, 19 kavels rijtuigen en sleeën, w.o. Landauers, 92 kavels antieke meubelen, 95 kavels tuinornamenten en beelden, 25 antieke kinderwagens, collectibles, militaria, vintage bromfietsen en diversen. Alles bij alles komen ruim duizend objecten onder de hamer, verdeeld over ca. 430 lots. www.hessink.com

De veiling begint zaterdag om 11.00 uur. Vandaag, donderdag en vrijdag kan de collectie tussen 11.00 en 18.00 uur worden bekeken. Vermoedelijk is er veel interesse. RTV Oost kwam woensdag ook al opnames maken aan de Kamperzeedijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500