Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruud van Nistelrooij Foundation bij Sportclub

Geplaatst op: 27 september 2017

De Ruud van Nistelrooij Foundation is vrijdagavond bij Sportclub Genemuiden. ‘Positief coachen’ is het thema van de avond voor ouders, leiders en trainers. Ook is er aandacht voor de cursus EHBO en sport die Sportclub dit najaar gaat aanbieden in samenwerking met Hofstra trainingen. Of de voormalige superspits van PSV, Manchester en Real Madrid ook aanwezig is?

“Hij vind het prachtig dat SC Genemuiden dit project zelfstandig oppakt en wil hier graag zijn bijdrage aan leveren. Of dit is door fysiek aanwezig te zijn of op een andere manier bijdraagt, we weten dat hij een erg druk bezette agenda heeft…”, doet Arjen Hoekman van de commissie Positief Coachen geheimzinnig.

Sportclub Genemuiden besteedt sinds twee jaar veel aandacht aan positief coachen. Daarvoor is een speciale commissie op een breed terrein actief. “Ons idee is dat het binnen de vereniging aanslaat, maar gedrag veranderen is het moeilijkste wat er is. Zeker bij voetbal waar veel emoties bij komen kijken. Maar we zijn zeker op de goede weg.”

Positief coachen heeft misschien ook een wat ‘zoet’ imago, denkt de commissie. En dat is niet terecht. “Positief coachen betekent niet dat alles lief en aardig moet zijn. Het gaat er vooral om dat kinderen zich goed ontwikkelen. Concreet aangeven wat beter kan hoort daar ook bij. De Ruud van Nistelrooij Foundation houdt zich met dit thema bezig en gaat uit van de ervaringen die Ruud zelf in zijn jeugd en in de top heeft gehad.”

Vrijdag is ook Paul Voois van FC Utrecht aanwezig. Die gaat in op de rol van de ouders bij voetballende kinderen. “Verder is Hofstra Trainingen present om iets te vertellen over EHBO en sport. Na een aantal incidenten en ook wat er met Ajax-speler Nouri is gebeurd, is dat een heel actueel thema. Daarom willen we ook cursussen aanbieden. Verder is vrijdag de KNVB aanwezig. Een vertegenwoordiger vertelt over de rol van de spelbegeleider, die in het jeugdvoetbal de scheidsrechter vervangt. Erik Nieuwenhuis gaat tenslotte in op de speciale loop- en coördinatietrainingen binnen onze vereniging.”

De Commissie Positief Coachen hoopt vrijdag op een volle kantine. De avond begint om 19.00 uur. Na de inleiding van de Ruud van Nistelrooij Foundation zijn er vier korte sessies met de genoemde aanwezigen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500