Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Experiment’ met supermarkt in De Meente van start

Geplaatst op: 2 oktober 2017

Feest bij de opening.. Tekst Erik Driessen - foto's Joke Veldman

“Als het ergens kan lukken, dan wel in Genemuiden”, zegt directeur Bert Penninkhof van IJsselheem maandag voor de officiële opening van de supermarkt in De Meente. Die handeling nemen uiteraard de ‘vijf heren’ van GEWOON voor hun rekening. “Wie had kunnen denken dat er op de eerste dag al zoveel klanten zouden zijn…”, grapt Bart Knap vervolgens.

De eigenaar van de Albert Heijn in Genemuiden had sowieso een paar maanden geleden niet kunnen bedenken dat hij nu in De Meente zou staan, zegt hij maandag. “Ik zag terecht nogal wat beren op de weg, maar het enthousiasme van de vrijwilligers heeft me overgehaald. En moet je kijken hoe het er nu uitziet”, zegt Knap, die de supermarkt in De Meente faciliteert.

Dat is wel ‘een experiment’, zegt Penninkhof tijdens zijn toespraak. “We begeven ons op ijs, op glad ijs zelfs, maar als het ergens kan lukken dan is het hier. Maar of de winkel bestaansrecht heeft, hangt natuurlijk van de mensen af. Als die niet komen, houdt het uiteindelijk op.” Dat was in het Kamper Myosotis bijvoorbeeld het geval. Daar is de winkel onlangs gesloten. Geluk bij een ongeluk voor De Meente is dat de schappen uit die winkel nu in Genemuiden staan.

En dus konden de mannen van GEWOON en de 25 vrijwilligers maandag feestelijk op de foto. Een prachtige winkel is officieel open. “Je kijkt je ogen uit…dit had niemand voor mogelijk gehouden”, zegt Penninkhof tot besluit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500