Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden op Bokkentocht

Geplaatst op: 2 oktober 2017

Traditiegetrouw introduceren veel bierbrouwerijen Iedere herfst een speciaal bier voor de naderende winter: het zogenaamde bokbier. In vroeger jaren werden de vaten bokbier vanaf 1 oktober met paard en wagen afgeleverd bij de horecabedrijven. Heden ten dage zie je deze traditie bijna nergens meer. Wel wordt in diverse plaatsen speciale aandacht geschonken aan het –volgens liefhebbers niet te overtreffen- bokbier door het organiseren van een bokkentocht of een bokbierfestival.

Komende vrijdag organiseert  SCEG in samenwerking met plaatselijke horecabedrijven de 1e Gaellemuniger Bokkentocht. Opgave vooraf is niet verplicht, maar wel wenselijk! Bij SCEG hebben zich al ruim dertig mensen aangemeld.

Vanaf 17.00 uur (tot circa 19.00 uur) kunt u starten bij de Kaaihof. Tegen betaling van € 25,– ontvangt u een speciaal glas, stempelkaart, uw eerste biertje en een hapje. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid en in een door u te bepalen tempo de route vervolgen en ook op de andere deelnemende locaties genieten van een bekend of minder bekend bokbiertje en een bijbehorende hapje.

U kunt zich voor de bokkentocht opgeven bij Sander Brouwer, e-mail S.Brouwer28@kpnplanet.nl, telefoon 06-53646211 of bij een van de deelnemende locaties:

De Kaaihof, Schippers Welvaren, d’Olde Soldoat, Buitenbosch en de Vijf Gebroeders.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500