Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uniek in Nederland: Keizerarend in de voortuin

Geplaatst op: 4 oktober 2017

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Bijzonder maar vooral uniek in Nederland, de keizerarend, maar het is nog veel mooier als je de arend in je eigen voortuin hebt! Het overkwam de familie Roeland die aan de Kettingweg woont.

Er staan aan het begin van de avond nog een stuk of vijf auto’s schuin bij Jolanda voor het huis. “Hij zat eerst een poosje in die boom”, zegt Jolanda, wijzend naar een boom aan het Zwartewater. “Daarna vloog hij het maïs in en alle fotografen, die onder andere uit Limburg en het Gooi kwamen, holden met hun grote lenzen en statieven bij ons voor thuis langs. Daarna hebben ze nog een tijdje op de hoek bij het vluchthaventje gestaan en nu zijn deze diehard nog over. Het nadeel is dat ik met mijn telefoon niet hele goede foto’s maak, maar ik heb even mogen kijken bij één van die mensen en het zag er geweldig uit! En dat bij jezelf voor thuis.”

Op een mooie plek zitten ze er zeker, want, zo zegt Jolanda: “De zeearenden jagen hier vaak zondags rond koffietijd. Vandaag waren ze ook erg onrustig. Ze vlogen met z’n drieën rond”.

De keizerarend is voor het laatst in 2005 gespot. Tot vorige week, toen heeft  Toy Janssen de Arend in de Brobbelbies gespot.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500