Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hakim vrijdag in Genemuiden

Geplaatst op: 4 oktober 2017

De Kinderboekenweek en Kinderboekenmaand zijn weer begonnen en de komende weken staan de Bibliotheken in Zwartewaterland in het teken van ‘Griezelen’ en ‘Bibbers in je buik’. Dit jaar weer met een voorstelling voor de basisscholen en niet zomaar een voorstelling. Bibliotheek Zwartewaterland heeft samen met De Regelaardij de bekende theaterartiest en mimespeler Hakim uitgenodigd.

De Kinderboekenweek is van 4 tot en met 15 oktober. In deze periode staan kinderboeken met griezels en engerds centraal. Het thema is: ‘Griezelen’ onder het motto Gruwelijk eng! Het thema van de christelijke kinderboekenmaand sluit daarop aan met ‘Bibbers in je buik’. ‘Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je’ is het daarbij behorende motto.

In de Bibliotheken in Zwartewaterland vind je in deze periode boeken die aansluiten bij deze thema’s. Denk maar aan boeken over spoken en heksen, maar ook over boeven of durven. Zoals Foeksia de miniheks van Paul van Loon of Dieven in de buurt van Judith van Helden. Dus kom maar langs…..als je durf!

Op uitnodiging van Bibliotheek Zwartewaterland en De Regelaardij komt Hakim met zijn voorstelling ‘Hakim op z’n best’ naar Zwartewaterland. Hakim, is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat.

Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater-en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van kinderen. Veelzijdigheid is zijn sterke punt daarom kan Hakim als geen ander werken met het Kinderboekenweek thema “griezelen” en “bibbers in je buik”.

Met Hakim op z’n best maakt hij een interactieve show voor kleine en grotere mensen, met Hakim kun je namelijk lachen over van alles en nog wat, ook al is het soms een beetje spannend, verrassend of gek.

Op vrijdag 6 oktober is Hakim in d’ Overtoom in Genemuiden. Hij geeft op de ochtend twee voorstellingen van 45 minuten, een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw van de basisscholen in Genemuiden. Op maandagochtend 9 oktober komt hij in de Sluuspoort in Zwartsluis, waar hij ook twee voorstellingen gaat geven voor de basisscholen in Zwartsluis. En ten slotte komt hij op donderdagochtend 12 oktober in MFA Streukeler Veste voor de basisscholen in Hasselt. Alle scholen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen en konden zich hiervoor inschrijven.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500