Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vogelaars op ‘jacht’ naar de Keizerarend

Geplaatst op: 4 oktober 2017

Op verschillende plekken rond Zwartewaterland zijn vogelaars op zoek naar de keizerarend. Die roofvogel komt normaal gesproken niet in Nederland voor, maar is woensdag onder meer gespot rond het Vogeleiland. Daar stond woensdagochtend een clubje vogelaars met enorme telelenzen te zoeken. Ook bij de pont stond een groep, terwijl ook in Mastenbroek een lenzenbrigade actief was. Rond het middaguur verkaste het circus zich naar de Topweg, zoals blijkt uit deze foto.

De keizerarend broedt normaal gesproken in Zuidoost-Europa en Azië. De vogel overwintert doorgaans in Afrika. Hoe hij in Nederland terecht is gekomen, is niet duidelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500