Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Team Zuid-Afrika maken weg weer begaanbaar

Geplaatst op: 5 oktober 2017

Met gezonde spanning en veel enthousiasme reisde het Genemuider Team Zuid Afrika naar Refilwe in Zuid Afrika afgereisd. Na het verwerken van de eerste indrukken, zijn ze daar maandag begonnen. Ze maken onder meer een verbindingsweg tussen Refilwe en het township Slovo weer begaanbaar.

Die belangrijke verbindingsweg was door zware regenval weggevaagd. De mannen uit Genemuiden en de lokale bevolking hebben gezorgd dat de bevolking er weer over kan. Ook hebben zij een acuut rioleringsprobleem bij de opslagplaats van het babyhuis verholpen.

Gelijktijdig is er in deze week de Holidayclub, te vergelijken met een vakantiebijbelweek. De Holidayclub wordt in samenwerking met jongvolwassenen uit Jo Slovo georganiseerd. De jongvolwassenen worden actief betrokken bij diverse projecten om zo draagkracht binnen de community te creëren en om samenwerking te bevorderen. Tijdens deze week komen zo’n 120 kinderen genieten van Bijbelverhalen, dans, acteren, knutselen en sport. De vrouwelijke teamleden helpen actief mee bij de Holidayclub en daarnaast draaien ze mee in het babyhuis.

De teamleden genieten van alle indrukken die op ze afkomen en ervaren de reis als zeer bijzonder. “Zo gaaf om je als kerkgemeenschap vanuit verbinding met één en dezelfde God in te zetten voor broeders en zusters aan de andere kant van de wereld”, zeggen ze.

Naast het vrijwilligerswerk is er ook ruimte om van de Zuid Afrikaanse cultuur te genieten. Het team bezoekt diverse kerken, het Elephant Sanctuary, Afrikaanse markten, het Mandela museum en het Lion and Rhino Parc.

It’s is an amazing week!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500