Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorlichting over Mars voor het Leven

Geplaatst op: 5 oktober 2017

De Mars voor het Leven, inmiddels al 25 jaar een traditie, wordt dit jaar op 9 december gehouden. Maandagavond is er in Kampen een voorlichtingsavond over deze editie, die alle andere edities moet overstijgen. Vorig jaar kwamen er 5.000 mensen naar de Mars, dit jaar worden er 25.000 verwacht.

“We merkten vorig jaar dat er grote betrokkenheid en bewogenheid was onder de deelnemers om op deze stille en waardige manier het leven een stem te geven”, schrijven Willem en Magda van Benthem, die vanuit Genemuiden steun aan de Mars organiseren. Net als vorig jaar zijn er ook nu bussen vanuit de regio Staphorst / Genemuiden / IJsselmuiden naar Den Haag.

Daarvoor wordt hulp gezocht. Zo is men op zoek naar bedrijven / mensen die een (deel van) de huur van de bus willen sponsoren. Bedrijven of mensen die dat willen, kunnen contact opnemen met Willem van Benthem (06-22789650).

Schreeuw om Leven, organisator van de Mars, wil de samenleving en politiek duidelijk maken dat het (ongeboren) leven beschermwaardig is. Dat gebeurt onder andere via die jaarlijks Mars, een stille tocht om het geluid van al die tienduizenden ongeboren kinderen te laten horen.

Komende maandag zijn geïnteresseerden van 19:30 tot 21:00 uur hartelijk welkom bij de Pieter Zandt
scholengemeenschap, Kamperstraatweg 1a. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De Mars vindt plaats op 9 december vanaf het Malieveld in Den Haag.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500