Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

440 biertjes geschonken tijdens eerste Bokkentocht

Geplaatst op: 6 oktober 2017

88 bokbierdrinkers bezochten vrijdagavond vijf locaties in Genemuiden. Ze deden mee aan de eerste Gaellemuniger Bokkentocht van SCEG en de Genemuider horeca. Naast een bokbiertje kregen ze op elke locatie ook een hapje. Dat zorgde voor een gezellig evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Tussen 17.00 en 19.00 uur konden liefhebbers beginnen bij de Buitenhof van De Kaaihof. Sander Brouwer van de SCEG stond daar klaar met een speciale bokbierglas waarmee de deelnemers vervolgens naar de andere locaties konden lopen. Het idee is niet nieuw, want onder meer in Zwartsluis is een soortgelijk evenement al jarenlang een succes. “Je hoort wel eens dat ze in Genemuiden alleen Heineken drinken, maar daar geloof ik niet in…”, zegt Brouwer bij de start.

En hij krijgt gelijk, want een opvallend jong publiek is vrijdagavond aanwezig voor de biertjes. Ze beginnen met een Maallust in de Buitenhof en kiezen vervolgens voor Schippers Welvaren, d’ Olde Soldoat, Buitenbosch en de Oosterkaai, waar d’ Olde Soldoat ook voor een tap heeft gezorgd, terwijl vishandel Timmerman voor de uitstekende vishapjes zorgt.

Ook de saté van Schippers Welvaren, de verschillende soorten bitterballen van d’ Olde Soldoat, de kaas- en worst delicatessen van Buitenbosch en het hapje van De Kaaihof mogen er zijn. Ze passen prima bij de vijf soorten bokbieren, waarbij die van brouwerij Het IJ (bij Buitenbosch) misschien wel de beste is. Maar niets zo persoonlijk als de keuze voor een bier.

Over twee weken is weer de tocht in Zwartsluis, waar vorig jaar meer dan 250 deelnemers waren. Niets staat een soortgelijke deelname in Genemuiden in de weg, zo lijkt het.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500