Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werk in Uitvoering met goed gevoel naar Oekraïne

Geplaatst op: 6 oktober 2017

Stichting Werk in Uitvoering mag terugkijken op een succesvolle periode. De afgelopen maanden organiseerde de stichting diverse activiteiten om geld in te zamelen en wist ze met dank aan vele gulle gevers ruim 41.000 euro op te halen. De vrijwilligers zijn dankbaar en kunnen met een goed gevoel naar Oekraïne voor het volgende werktraject, dat plaatsvindt van 13 t/m 21 oktober. 

Marloes Hoven, vrijwilliger bij Stichting Werk in Uitvoering blikt enthousiast terug op het afgelopen jaar. “We hebben veel leuke activiteiten mogen organiseren, waar bezoekers ontzettend positief op reageerden. Daarbij kun je denken aan een huiskamerconcert, de verkoop van salades en broodjes tijdens de Biestemerk, de verkoop van vers gerookte zalm in Zwartsluis en Hasselt, het diner bij de familie Timmerman en het Eet Drink en Geniet Festival bij het Botterhuus in Zwartsluis.”

Daarnaast mocht de stichting volgens Marloes ook veel losse giften ontvangen. “In combinatie met de bijdrage van 2e/3e Wereldprojecten Zwartewaterland, hebben we ruim 41.000 euro voor de stichting opgehaald”, vertelt ze met zichtbare gedrevenheid.

Willem Bonsink, ook werkzaam als vrijwilliger bij Stichting Werk in Uitvoering wil iedereen bedanken voor de enthousiaste deelname en financiële steun. Als deelnemer van het plaatselijke projectteam bereidt hij zich ondertussen voor op de volgende reis naar Oekraïne, die van 13 t/m 21 oktober zal plaatsvinden. “We gaan als leiding al op vrijdag die kant op om de boel voor te bereiden en de nodige inkopen te doen. Zo kunnen we op maandag direct starten met het project.” legt hij uit.

In totaal zullen ze met een groep van 12 man aan de slag gaan in het plaatsje Beregovo, net over de grens. “We zullen daar een waterproject afronden bij verschillende gezinnen thuis. De mensen toiletteren nog buiten en moeten hun water uit een put halen. Je kunt je voorstellen dat dit in de vrieskou een hele opgave is. Met behulp van de vele giften zorgen wij voor een watervoorziening in huis. Zo kunnen de mensen voortaan binnen douchen en toiletteren én hebben ze stromend water uit de kraan.”

De stichting kan als vanzelfsprekend niet continu op locatie blijven om de voortgang te monitoren. Daarom hebben ze ter plaatse een toezichthouder. “We starten de boel op, zorgen voor materialen en verzorgen de installatie. De afwerking zoals het stucwerk en tegelwerk wordt door plaatselijke aannemers opgepakt. We hebben daar ter plekke een toezichthouder die controleert of het project naar wens wordt afgerond”, aldus Willem.

Om werkzaamheden als deze te blijven doen heeft de stichting doorlopend financiële middelen nodig. Draagt u de mensen in Oekraïne een warm hart toe en wilt u hen steunen met uw gift? Dat kan via rekeningnummer NL28RABO0136294154 t.n.v. Stichting Werk in Uitvoering. De stichting heeft een ANBI-status waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500