Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heren beginnen goed aan waterpoloseizoen

Geplaatst op: 9 oktober 2017

Tekst en foto's John Poot

De waterpoloheren van De Eerste Kolk speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd in de 4de klasse. Er werd met 7-3 gewonnen van het zesde team van Swol uit Zwolle.

DEK begon de wedstrijd op volle sterke en zette met pressing over heel het veld de tegenstander vast. Dit had resultaat want toen het eerste partje was afgelopen stond DEK met 3-0 voor dankzij doelpunten van Dinant, Bert en Anco. Het tweede partje kwamen de jongens in het bad met wat minder ervaring, zodat gelijk wedstrijdervaring konden op doen. Ook in dit partje kwam DEK niet in gevaar. Weliswaar wist Swol toch een doelpunt mee te pakken, maar de thuisploeg wist toch 2 doelpunten te scoren.

Het 3de partje verliep niet heel spannend: DEK leek wel te vrede te hebben met de voorsprong en dit was ook aan het spel te zien. Het ging allemaal niet zo snel als het eerste partje er werd wel 2 keer gescoord door de hand van Patrick en Anco. Het 4de partje werd DEK niet meer echt gevaarlijk voor het doel van Swol, in het verleden werden dit soort  wedstrijden nog weleens verloren doordat men er te makkelijk overdacht en de wedstrijd dan uit handen gaf. Swol wist nog wel 2 keer de bal achter de keeper van DEK in het netje te leggen. Maar dat vormde geen gevaar voor de uitslag van DEK.

En zo werd de eerste wedstrijd van de heren van DEK gewonnen met 7-3. De doelstelling voor dit seizoen is meedraaien in de top van de 4de klasse.

DEK H1 – Swol 1894, 6  7-3 (3-0, 2-1, 2-0, 0-2)

Doelpuntenmakers: Bert Roeten (2x), Anco Kattenberg (2x), Dinant van Dijk (1x), Bernard van Es (1x) en Patrick Bakker (1x)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500