Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dag en avond muziek in d’ Overtoom

Geplaatst op: 10 oktober 2017

Aankomende zaterdag is de tweede Platen-CDmarkt in d’ Overtoom, dit keer in combinatie met de boekenmarkt. Het aantal verhuurde tafels is tot nu toe 38, dus weer een goed gevulde zaal! De handel start om 10.00, om 15.00 is het afgelopen. De entree is gratis en de kantine is uiteraard geopend.

 

Op maandag 30 oktober is er wederom een CultCafé in d’Overtoom. Na de succesvolle avond over de Amish, dit keer een heel ander onderwerp: Nederpop. Gasten zijn deze avond Jan Venhuizen, oud-manager van Cuby & the Blizzards en Koert Broersma, schrijver van het boek ‘Somebody Will Know Someday’ en niemand minder dan Bert Heerink, onder andere voormalig zanger van de legendarische ‘nederrockband’ Vandenberg.

Hier en daar zullen ook linkjes worden gelegd naar de bands die in het verleden hebben opgetreden in d’Overtoom. Bands als Earth & Fire, Livin’ Blues, Bintangs, Toontje Lager, CCC Inc, Kayak, Sweet d’Buster en Vandenberg zorgden voor uitverkochte zalen in Genemuiden. Het optreden van de laatst genoemde band was bijkans legendarisch. De organisatie contracteerde de band op het moment dat de hit Burning Heart nog moest worden uitgebracht. De rest is geschiedenis. Vandenberg werd een grote naam in de internationale rockscene.

Toenmalig zanger Bert Heerink is nog steeds actief en viert zijn 50-jarig artiestenjubileum in 2018 met de Golden Heerink tour. Heerink is nog regelmatig te bewonderen in de Nederlandse theaters in producties als ‘War of the Worlds’, ‘Tommy’ en het ‘Pink Floyd Project’. Hij heeft genoeg te vertellen over zijn carrière die hem onder andere in Japan, Engeland en Amerika bracht.

Koert Broersma en Jan Venhuizen weten alles van een andere grootheid uit de Nederpop; Harry Muskee. De inwoner van Grolloo, Drenthe, zette de Nederlandse blues scene op de kaart. Hij formeerde met onder andere Herman Deinum en Hans Lafaille de formatie Cuby & the Blizzards. Muzikanten uit ‘onze’ regio. Ook Herman Brood ‘beroerde’ een aantal jaren de toetsen in deze fameuze band. Harry Muskee is al overleden, maar verhalen over hem en zijn band zijn er genoeg.

Het wordt een avond ‘graven’ in het verleden van de Nederlandse popmuziek. De presentatie van de avond is in handen van Jan Blei, nederpopkenner bij uitstek en het geheel wordt omlijst door akoestische live muziek van Genemuider band Uncle John.

Het CultCafé is een initiatief van Genemuiden Actueel, SCEG en d’Overtoom.  De aanvangstijd is 19.30, entree is een vrije gift.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500