Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het Biestemerk-gevoel van De Kaaihof

Geplaatst op: 10 oktober 2017

Oliebollen, snert en rinkelende bellen van de zweefmolen. Dit maakt het echte Biestemerk gevoel bij veel Genemuidenaren, net als een feestende menigte bij De Kaaihof.
 
Voor veel feestgangers in de biestemerk het hoogtepunt van het jaar. Dat geldt ook voor de bediening en barmedewerkers bij de Kaaihof. Ober Ben Mollink komt al bijna 25 jaar speciaal uit Amsterdam naar Genemuiden om te bedienen tijdens het Biestemerkweekend. “Zowel vroeger bij de Krulle als nu bij de Kaaihof blijft het Biestemerkfeest voor mij een bijzonder feest, wat in Amsterdam niet valt uit te leggen”, zegt Ben Mollink.

De komende dagen wordt de feestzaal van de horecalocatie weer omgetoverd in een grote, gezellige feestkroeg. Op zaterdagavond luidt De Kaaihof het Biestemerk weekend wederom in met DJ Bert van Losser, bekend van radio en RTVOost. Als liefhebber van jaren 80 en 90 muziek, zal deze muziek zeker niet ontbreken. Op maandag, Biestemerk-eumpien, zorgt de Gaellemuniger DJ Albert Post voor de traditionele Biestemerk- en Top40 muziek. Die garant staat voor het echte Biestemerkfeest.

Tijdens de Biestemerk op dinsdag 17 oktober barst vanaf 14.00 uur het feest los met livemuziek van de coverbands No Brakes en Loat Goan. De optredens van deze muzikanten uit Kampen waren vorig jaar een groot succes, waarbij zowel het publiek als de bands om herhaling vroegen. No Brakes is allround: van Robbie Williams tot ABBA en van U2 tot The Rolling Stones. “De band Loat Goan speelt muziek van eigen bodem, waarbij sfeer, gezelligheid en muzikaliteit hoog in het vaandel staan”, aldus zanger Jeroen Kale.

De Kaaihof heeft besloten om dit jaar de toegangsleeftijd naar 18 jaar te trekken. In de afgelopen jaren is gebleken dat het systeem met bandjes voor de jeugd tot 18 jaar helaas onvoldoende werkt. “Bij een feest van deze omvang hebben wij, als de gasten eenmaal binnen zijn, niet voldoende grip op het drankgebruik onder minderjarigen. Wij begrijpen de teleurstelling van de jeugd onder de 18 jaar, maar zien helaas geen andere oplossing”, aldus Harold en Jennifer van Dalfsen.

De Kaaihof is zaterdag 14 en maandag 16 oktober vanaf 21.00 uur geopend en dinsdag 17 oktober is de Havenkamer vanaf 11.00 uur geopend voor een ontmoeting met vrienden van vroeger en nu onder het genot van een kopje koffie, borrel of lekkere kop snert. De feestzaal beneden is vanaf 14.00 uur geopend.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500