Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werkzaamheden Nijverheidstraat lopen uit

Geplaatst op: 10 oktober 2017

De werkzaamheden aan de Nijverheidstraat lopen flink uit. Dat meldt aannemer Schagen Infra per brief aan de ondernemers op het bedrijventerrein. De klus die 7 augustus van start ging zou binnen twaalf weken zijn afgerond. De verwachting is nu dat dit december kan worden.

De vertraging heeft er deels mee te maken dat ‘oude leidingen op een onlogisch trace onder het wegdek van verschillende kruisingsvlakken’ liggen. Dit werd kort voor de start van het project duidelijk. In overleg met de nutsbedrijven, de gemeente Zwartewaterland en Schagen Infra is ervoor gekozen deze werkzaamheden per kruisingsvlak ná de werkzaamheden van Schagen Infra uit te voeren.

Daarom worden de kruisingen nu voorzien van kwalitatief zware betonklinkers en nog niet van een duurzaam wegdek. “Naast dat het straatwerk meer tijd in beslag neemt dan het aanbrengen van asfalt of beton, kunnen we pas straten als het omliggende asfalt erin ligt. De aanleg van de definitieve verharding van de kruisingsvlakken zal in de bouwvak van 2018 worden uitgevoerd. Daaraan voorafgaand voeren de nutsbedrijven hun werkzaamheden uit”, aldus Schagen in de brief.

In het nieuw aan te leggen riooltracé blijkt een grote rioolpersleiding van het Waterschap te liggen. Hierdoor zijn de werkzaamheden tussen de Biezenstraat en Inslag tijdelijk stilgelegd. In overleg met het Waterschap, de gemeente Zwartewaterland en Schagen Infra is besloten om een nieuwe persleiding naast het huidige tracé te leggen. De nieuwe persleiding moet eerst in bedrijf gesteld zijn, voordat de rioolwerkzaamheden ter plaatse van de Biezenstraat hervat kunnen worden.

“Ook het weer werkt niet mee. De afgelopen weken kreeg Genemuiden te maken met extreme regenbuien, waardoor het werkvak onder water kwam te staan. Ondanks deze onvoorziene omstandigheden gaan we ervan uit dat we de werkzaamheden in de loop van december zullen afronden”, schrijft Schagen.

De aankomende weken werkt de aannemer verder aan het riool. Vanaf woensdag wordt de de kruising Inslag – Nijverheidstraat opengebroken. De bedrijven aan de Schering en Inslag blijven vanaf de kruising Nijverheidstraat – Schering bereikbaar. De omleidingsroute via de Schering is dan niet meer mogelijk. Via de Nijverheidstraat en Sisalstraat blijven alle bedrijven bereikbaar.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500