Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandveilige kraamtijd voor familie Van Huuksloot

Geplaatst op: 11 oktober 2017

Ouders die de geboorte van hun kind in de maand oktober aangeven bij gemeenten in Overijssel en Gelderland krijgen een koffertje met daarin brandveiligheidsinformatie. De familie Van Huuksloot  deed  deze maand als eerste geboorteaangifte in de gemeente Zwartewaterland van hun zoon Laurens Samuël, geboren op 5 oktober. Burgemeester Bilder ging daarom op 10 oktober op kraamvisite en overhandigde het koffertje in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017 aan de kersverse ouders.

In oktober 2017 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats met als motto: ‘Hé, doe de deur dicht!’. In de provincies Gelderland en Overijssel is gekozen om aan jonge en aanstaande ouders extra aandacht voor brandveiligheid te vragen. Ook de gemeente Zwartewaterland doe hier aan mee.

Onderzoek wijst uit dat het sluiten van binnendeuren voordat je gaat slapen ervoor zorgt dat vuur en rook langer in één ruimte blijven wanneer er brand uitbreekt. Zo heb je meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt dat te weinig rookmelders écht werken en dat veel rookmelders op verkeerde plekken hangen en niet hoorbaar zijn.

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie die deze maand verstrekt wordt aan alle ouders, bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid te vergroten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500