Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nazomer en goede biestemerk (door John Poot)

Geplaatst op: 13 oktober 2017

Dit weekend krijgen we heerlijke nazomers dagen met middagtemperaturen rond de 20 graden. Vooral zondag en maandag worden het mooie dagen. Dit weer hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven centraal Europa en een lagedrukgebied in de buurt van IJsland hierdoor krijgen we een zuidelijke stroming waarmee ook warme lucht vanuit Frankrijk en Spanje word aangevoerd.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt. De temperatuur zakt naar 12 graden en dat is hoog voor de tijd van het jaar. Zaterdag begint de dag bewolkt maar wel droog, de bewolking kan wel lang blijven hangen en pas later in de middag kunnen er vanuit het zuidwesten opklaringen binnen drijven. Door de aanvoer van warme lucht stijgt de temperatuur naar 19 graden. Er staat morgen een matige zuidwesten wind. Zondag zal de zon volop te zien zijn en de middagtemperatuur stijgt naar 21 graden. De wind waait dan ook uit een zuidwestelijke richting. Wel kan er hoge sluierbewolking  of een paar mooi weerwolken overdrijven.

Biestemerk

Maandag hebben we ook nog een prachtige nazomerdag met veel zon en droog. Op zondag en maandag trekt vanuit de Azoren Orkaan Ophelia naar Ierland: als tegenhanger hebben we dus dit weekend mooi nazomers weer, maar op dinsdag stroomt daardoor polaire lucht naar onze omgeving. Hierdoor wordt het wat kouder dan het weekend ongeveer 16 tot 18 graden wel is de zon vaak te zien en zullen er wat wolken overdrijven maar het blijft wel droog.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500