Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum open tijdens de Biestemerk

Geplaatst op: 15 oktober 2017

Tijdens de Biestemerk op dinsdag 17 oktober is het Tapijtmuseum geopend van 13.30 – 19.30 uur, de toegang is gratis.Een bijzondere dubbele tentoonstelling is te zien in de Tentoonstellingsruimte op de 2e verdieping. Hier zijn op grote borden teksten en foto’s te zien van de eerste fabrikanten van biezen- en kokosmatten.

Deze tentoonstelling “Op Zolders en in Skuurn” is nu aangevuld met een nieuwe expositie waarmee de bezoekers informatie krijgen over de moderne tapijtindustrie. “Van Bodemschat tot Vloermat” laat in 4 stappen zien hoe van aardolie kunststofvloerbedekking en kunstgras gemaakt wordt.

In de Ontvangstruimte is gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en in de andere zalen zullen vrijwilligers demonstraties geven van de oude vlecht- en weeftechnieken die vroeger in Genemuiden toegepast werden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500