Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Biestemerk van… Corwin van Dijk

Geplaatst op: 16 oktober 2017

In de rubriek ‘De Biestemerk van…’ vragen we diverse Genemuidenaren op hun weg naar de Biestemerk toe en wat ze doen op de dag zelf. Vandaag: Mede-eigenaar Corwin van Dijk van d’Olde Soldoat.

De Biestemerk van Corwin van Dijk speelt zich af in zijn tweede huis – d’Olde Soldoat. De markt scheelt hem niet zoveel: “ik zit hier middenin de Biestemerk”, zegt hij vrolijk. “Het is hier een gezellige drukte.”

Sinds ‘de Krulle’ dicht is en de Kaaihof de deuren opende, is het in DOS wat rustiger. “We richten ons nu op de oudere jeugd, die niet van die hoempapa-muziek houdt.” Niet dat er niemand meer komt: “het is hier altijd wel gezellig.”

Morgen gaat het terras zeker open. “Voorzover ik me kan heugen, is dat maar een keer eerder gebeurd. Toen hadden we de tafels midden op straat staan.” Nu het erop lijkt dat het weer meewerkt, zal het terras ook morgen beschikbaar zijn.

Eigengemaakte snert is er dit jaar niet. Die wordt normaal gemaakt door eigenaar Johan, maar die loopt momenteel naar Santiago de Compostela. “Maar ik bestel denk ik nog wel wat”, zegt Van Dijk.

En bier, daarvan gaat er meer doorheen dan op een normale dinsdag, lacht de mede-eigenaar. Maar dat zal geen 700 liter zijn.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500