Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste kinderfeestje in Indoor Soccer Genemuiden

Geplaatst op: 20 oktober 2017

“Wow mooi…”, zegt het groepje kinderen dat vrijdagmiddag als eerste een kinderfeestje in Indoor Soccer Genemuiden houdt. Voetballen in Camp Nou mag er dan ook zijn. Initiatiefnemers John en Carola Schoemaker verwachten dat meer kinderfeestjes, maar ook uitjes van vrienden, familie en bedrijven volgen. Bovendien kunnen voetbalclubs uit de regio trainen in de hal. In de herfstvakantie is de accommodatie geopend voor belangstellenden.

Schoemaker zag de opkomst van het fenomeen Indoor Soccer. Dat is voetballen in een zaal, maar geen zaalvoetbal. Op de grootste van twee de twee voetbalvelden ligt het kunstgras dat ook op het hoofdveld van Sportclub Genemuiden ligt. Het kleinste veld bevat zelfs het allernieuwste gras. “Deze beleving vind je nergens in de regio, alleen in Emmeloord en Twente. Vandaar onze verwachting dat hiervoor belangstelling is”, vertelt John Schoemaker, in afwachting van de jarige job en zijn aanhang.

De ontvangt is met ranja en de gelegenheid om cadeaus uit te reiken. Daarna gaat de groep een uur of anderhalf uur voetballen en daarna wringen ze zichzelf in bubbels, voor een hilarisch potje bubbelvoetbal. Ingrediënten genoeg voor een geslaagd kinderfeest. “Bovendien is het in Genemuiden, in een nieuwe locatie en overdekt. En iedereen die meegaat houdt van voetballen. Het ziet er hier schitterend uit”, vertelt moeder Inge Schuurman-Altena over haar keuze voor Indoor Soccer Genemuiden. De kinderen hebben inmiddels hun ‘squad 12’ shirts aan.

Schoemaker heeft de afgelopen periode ook veel clubs uit de regio aangeschreven. Hij wil in de kerstvakantie een vijfdaags toernooi houden. Clubs uit een bepaalde regio spelen één dag tegen elkaar en uiteindelijk zijn er na vier voorrondes teams voor de finale overgebleven. Ook trainingen kunnen plaatsvinden in de prachtig ingerichte hal. Alles ademt naar voetbal. Ook vriendengroepen kunnen de accommodatie afhuren voor een sportieve ontmoeting.

In de herfstvakantie is Indoor Soccer Genemuiden open van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Voor vijf euro persoon kunnen belangstellenden naar binnen en lekker voetballen. Ook staan er de nodige springkussens. Gebruik van ranja is gratis.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500