Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koninklijke onderscheiding voor Ben van der Steeg

Geplaatst op: 20 oktober 2017

Ben van der Steeg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester E.J. Bilder spelde hem vrijdag de versierselen, behorend bij de benoeming, op tijdens een feestavond ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Bouwbedrijf B.J. van der Steeg.

Berend van der Steeg kreeg de onderscheiding voor zijn langdurige en vrijwillige inzet voor onder andere Woord en Daad, de OVG, de Meente en Bouwend Nederland. Van der Steeg is nog steeds actief. Met activiteiten op allerlei gebied zet hij zich in voor de samenleving en weet hij ook anderen te stimuleren.

Verdiensten

Van der Steeg is vanaf 1983 penningmeester van de Opleidingsvereniging Genemuiden en Omstreken (OVG). In samenwerking met Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf werd de opleiding voor jongeren in de bouw nieuw leven ingeblazen. Betrokkene legde contacten met vakopleidingen, scholen, ROC’s, provincie en gemeenten. Dit had een opwaardering van de bouwsector tot gevolg. Vanaf 1988 is decorandus bestuurslid bij de ondernemersorganisatie voor bouw en infra,  Bouwend Nederland, afdeling Zwolle/Genemuiden.

Woord en Daad mag al 15 jaar rekenen op de betrokkenheid van Van der Steeg. Zo is hij vrijwilliger bij Comité Woord en Daad Genemuiden, medeoprichter van Regio Ondernemers en lid van het landelijke Businessplatform van Woord en Daad. Decorandus is actief bij de werving van financiële middelen. Vanuit zijn expertise als bestuurder adviseert hij bij het organiseren van acties. Verder stelt hij goederen beschikbaar voor de verkopen en weet hij andere ondernemers te stimuleren. Binnen het landelijke Businessplatform Woord en Daad adviseert Van der Steeg bij diverse projecten in onder andere Ethiopië.

Decorandus is lid van het Bestuur Welzijn De Meente te Genemuiden. Vanaf 2008 houdt hij zich daar o.a. bezig met de  huisvesting en infrastructuur. Hij heeft bijgedragen aan de fusie van het zorggedeelte met IJsselheem en zijn kennis ingezet bij een verbouwing. Ook de steunstichting ‘Vrienden van De Meente’ mag op de betrokkenheid van Van der Steeg rekenen.

Familiebedrijf
Bouwbedrijf B.J. van der Steeg is opgericht in 1917. Decorandus is sinds 1977 directeur-grootaandeelhouder van het familiebedrijf dat dit jaar 100 jaar bestaat. Onder leiding van de heer Van der Steeg staat, naast het zakelijke aspect, altijd de mens centraal.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500