Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcas Voedselactie van start

Geplaatst op: 21 oktober 2017

Heel Nederland komt van 29 oktober tot en met 5 november in actie. Op meer dan 700 locaties staan vrijwilligers van Dorcas klaar om producten in te zamelen voor de allerarmsten. In scholen, kerken en supermarkten worden producten ingezameld om uiteindelijk 40.000 dozen te kunnen vullen.

De producten worden na de actieweek gesorteerd en vervoerd naar Albanië, Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Daar worden ze door partners van Dorcas, dat zijn bijvoorbeeld kerken of organisaties,  bij de allerarmsten gebracht. De voedselpakketten zijn een belangrijke aanvulling om de koude wintermaanden door te komen. Bovendien is het een enorme bemoediging als er iemand persoonlijk het pakket komt brengen en even komt kijken hoe het gaat. De ondersteuning vanuit Dorcas houdt niet op met het voedselpakket. Weten hoe dat werkt? Bekijk dan het verhaal van Adrian uit Oekraïne op www.dorcasvoedselactie.nl

Ook in Zwartewaterland wordt er weer voedsel ingezameld.

In Hasselt in diverse kerken en op vrijdag 3 november bij de Boni en Emté.

In Zwartsluis op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november bij de Coöp.

In Genemuiden op vrijdag 3 november bij Albert Heyn en de Boni.

Vanaf 6 november worden de verzamelde goederen,  vanuit de hele regio,  in Genemuiden op de Jutestraat 8 verpakt in pakketten.

Zin om eens mee te helpen? Bel Julius Kwakernaak 06-46236531

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500