Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Steeg over zijn periode als zendeling

Geplaatst op: 21 oktober 2017

Jaren geleden vertrok uit Genemuiden een Gællemuniger als zendeling naar Papua, ds. Henk van der Steeg. Zendeling ds. Henk Schuurman ging naar Halmahera en maakte daar kennis met de inwoners en hun gewoonten en gebruiken. Beide eilanden liggen in de omgeving van de eilanden Geelmuiden. Op vrijdagavond 27 oktober vertellen ze hun indrukwekkende verhalen en belevenissen.

De expositie

In het Historisch Centrum Genemuiden is momenteel een expositie te bezichtigen met de titel ‘Geelmuiden aan de andere kant van de wereldbol’. In de Noord-Molukken liggen eilandjes met onder andere de namen Groot Geelmuiden, Klein Geelmuiden, Hasselt, Hattem en IJsselmuiden. De expositie toont de geschiedenis van deze eilandjes aan de hand van kaarten, foto’s, tekst, filmps, miniatuur fluitschip en voorwerpen uit de omgeving van de eilandjes.

Plaatsgenoot G.J. Westhoff heeft onderzoek gedaan naar deze eilandjes en hierover een boek samengesteld met de titel ‘Heimwee-eilanden, Geelmuiden Hasselt, Hattem en IJsselmuiden in de Noord-Molukken.’ Het boek bevat 128 bladzijden, geheel in kleur, en is voor € 7,95 te verkrijgen bij het Historisch Centrum Genemuiden en in de lokale en regionale boekwinkels.

Het avondprogramma

De bijeenkomst op 27 oktober wordt gehouden in de Garfkamer (het bijgebouw van de Grote Kerk), Kerkplein 25 in Genemuiden en begint om 19.30 uur. Halverwege de bijeenkomst is er gelegenheid om de expositie te bezoeken in het Historisch Centrum Genemuiden, waar ook gelegenheid is om koffie/thee te drinken. Het bijwonen van de bijeenkomst en het bezoeken van de expositie is gratis. Aan het einde van de bijeenkomst wordt een collecte gehouden voor de onkosten van deze avond.

Als u interesse heeft deze bijeenkomst bij te wonen, wordt u verzocht zich vooraf aan te melden: E: info@oudgenemuiden of telefonisch M: 06-20013356.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500