Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stijlprijs nieuw onderdeel Felix Dressuur Cup

Geplaatst op: 27 oktober 2017

De jaarlijkse Felix Accountants Dressuur Cup komt dit jaar met een nieuw initiatief; een stijlprijs voor dressuurruiters in alle klassen. Het idee ontstond bij organisator Jos Felix naar aanleiding van uitspraken van Coby van Baalen, waarin zij het belang van een goede houding en zit op alle niveaus onderschreef.

 

“Een goede houding en zit zijn in eerste instantie belangrijk om je paard goed te laten lopen. Aan de andere kant is harmonie tussen ruiter en paard ook heel belangrijk. Het totale lichaamsgebruik van een ruiter is van invloed op de harmonie. Denk bijvoorbeeld aan een been dat te ver of te grof naar achteren wordt gelegd in een hulp, onrustige handen of een wiebelend hoofd”, legt Coby van Baalen uit.
“In Duitsland wordt op iedere wedstrijd tot en met de Grand Prix een stijlprijs uitgeloofd. De prijs gaat naar de ruiter of amazone die de meest stijlvolle en vriendelijke inwerking heeft op zijn of haar paard. Ik denk dat het zeker goed is om iets dergelijks in Nederland ook in te stellen. Dan is het goed om bij de jeugd te beginnen.”

Coby van Baalen stijlprijs
Deelnemers in de Felix Accountants Dressuur Cup in Genemuiden en Nunspeet doen dit jaar automatisch mee in iedere klasse om de stijlprijs te winnen. De prijs gaat de ‘Coby van Baalen stijlprijs’ heten. “Ik voel me echt enorm vereerd dat mijn naam aan zo’n prijs verbonden wordt”, besluit ze enthousiast.

Felix Accountants Dressuur Cup

De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van twee verschillende rijverenigingen en wordt, naast verschillende andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio, maar deelname is open voor combinaties uit het hele land. Het mooie is dat de wedstrijd niet alleen voor de ruiters op het hoogste niveau is, maar dat iedereen kan meedoen; alle pony’s van klein tot groot en van B tot en met Z2. De selectiewedstrijden vinden plaats in Genemuiden op 17 en 18 november en in Nunspeet op 24 en 25 november. De spetterende finale, waarin vele extra prijzen te winnen zijn, is op 16 december eveneens in Genemuiden. De entree is uiteraard gratis. Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de wedstrijdlocaties kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcup.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500