Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wisselvallig weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 27 oktober 2017

We naderen bijna het einde van oktober en we zitten midden in de herfst. Afgelopen week hadden we te maken met veel wisselvalligheid, maar ook mooie momenten. Dit weekend gaat de wisselvalligheid door maar een verregend weekend wordt het niet.  

Dit komt omdat er een stevig hogedrukgebied zich boven de Atlantische Oceaan en het Verenigd Koningrijk bevind, terwijl er ook een krachtig lagedrukgebied boven het Noordoosten van Europa  is. Hierdoor ontstaat bij ons een noordwestelijke stroming en wordt er koude lucht aangevoerd. Zaterdagavond neemt de wind toe en trekt er een frontensysteem over waarin pittige buien kunnen zitten. Ook zondag blijft het nog een groot deel van de dag stevig waaien.

Vanavond en vannacht blijft het droog maar trekken wel wolkenvelden over. Er zijn ook opklaringen en de temperatuur zakt naar 9 graden. Zaterdag begint droog, af en toe is de zon te zien maar er trekken wel wolkenvelden over. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en kan het gaan regen. Wel wordt er in het noorden meer regen verwacht. Temperatuur is aan het eind van de middag het hoogst met ongeveer 14 graden. Wind komt uit westelijke richting en is kracht 4 tot 5

In de nacht van zaterdag naar zondag trekt er een koufront van noordwest naar zuidoost over Nederland en kunnen er pittige buien vallen. In de ochtend kunnen die buien nog aanwezig zijn, maar verder in de middag krijgt de zon meer ruimte en neemt de wind ook meer af. De temperatuur komt niet hoger dan 11 graden. Wind is in het begin nog kracht 6 en later op de dag kracht 4 tot 5 uit noordwestelijke richting.

 

De dagen erna blijft het wisselvallig maar veel wind zal er niet zijn, en de temperatuur stijgt in de middag naar een graad of 12.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500